ohradní zeď

Ohradní zeď spojující úseky mezi jednotlivými stavbami zvonice, kostela, fary a stodoly je na jihu v sousedství zvonice prolomena branou. Ta je tvořena dvojicí pilířů, zakrytých plochou jehlancovou stříškou, původně zakončenou pískovcovými koulemi, a dvoukřídlými železnými vraty rámové konstrukce s horní půlkruhově zakončenou mřížovou částí a dolní krytou ozdobenými plechovými výplněmi. Zeď dále pokračuje i do interiéru zvonice a napojuje se na JZ průčelí fary. Zeď silná 60 – 90 cm je vyzděná ze smíšeného materiálu a je krytá pískovcovými či betonovými plotnami. Úsek mezi kostelem a zvonicí je omítnut, ostatní části jsou ponechány režné, se stopami starších omítek. Zeď zvláště v jihozápadní části fixuje průběh obvodu hřbitova středověkého stáří. Ostatní části byly upravovány při postupném zastavování po obvodu.