kostel sv. Jiří

Půdorys: jednolodní podélná stavba. Loď obdélná, presbyterium úpolygonálně uzavřeno. Na severní straně sakristie. Na severním boku lodi drobná předsíňka. Interiér: Presbyterium zaklenuto jedním polem křížové klenby s meziklenebním žebrem a závěrem. Masivní žebra hruškovitého profiluse protínají v krihových svornících (1. reliéf: pětilistá roseta). Na jižní straně segmnetově ukončený výklenek sedille s ostěním jemně profilovaným pruty, výžlabky a hruškovcem. Na severní šikmé stěně obdélné sanktuarium, ukončené trojúhelníkovitým štítem osazeným kraby s kytkou ve vrcholu. Portál do sakristie pravoúhlý, profilovaný prutem a výžlabky. Okna zakončena polokruhem. Lomený triumfální oblouk profilován dvojím výžlabkem. Loď má plochý strop s fabionem. Štukový rámec. Dřevěná kruchta. Okna široká, zaklenutá polokruhem. Vnějšek: Presbyterium opatřeno jednou odstupněnými opěráky. Okna i portály rámují šambrány s ušima a kapkami. Západní průčelí vrcholí obdélným obloukem zakončeným štítem s křídly v podobě úseků volut. Na okrajích koule. Střecha tašková, nad lodí plechem krytý sanktusník. Světlá omítka.