zvonice

Dřevěná zvonice na osmibokém půdorysu, stupňovitá, se čtyřbokým zvonovým patrem, a stanovou střechou zakončenou drobnou cibulí s hrotnicí a makovicí zakončenou křížem. Konstrukce štenýřovo vzpěradlová, postavená na mohutném podezděném dřevěném základovém roštu. Zvonová stolice pro dva velké zvony (dochován jeden, z druhého pouze dřevěný závěs), její sloupky a konce trámů zdobeny barokní tesařskou profilací. Přízemí zvonice má nízkou kamennou podezdívku, odhalené roubení a šikmé stanové zastřešení se šindelovou krytinou. Zvonové patro je opláštěno svislým lištovaným bedněním, okenice plné, bedněné. Střecha s podbedněným přesahem a mohutnou profilovanou římsou má opět šindelovou krytinu, její tvar je zjemněn námětkem. Cibule ve vrcholu je kryta měděným plechem.