fara

Volně stojící přízemní obdélná zděná stavba (převážně asi z kamene) s vápennou omítkou (nátěr okrový, detaily bílé), ve vysoké valbové střeše se uplatňují dva zděné komíny. Dispozice podélně třítraktová, s příčnou střední chodbou. Exteriér: Hlavní (severní) průčelí je pravidelně členěné, s osově umístěným vstupem. Fasáda o 5 osách je členěna soklem, lisenami a profilovanou podstřešní římsou. Ve střední ose je umístěný dřevěný pravoúhlý portál s dvoukřídlými dveřmi (kol. 1800?), dvojitá osmitabulková okna s profilovanou podokenní římsou, jsou lemovaná šambránou s lištou a ušima. Nad střední osou je vztyčen edikulový štít se šestitabulkovým oknem uprostřed. Štít člení pilastry nesoucí trojboký tympanon a volutově tvarovaná křídla. Na oknech mříže ze svislých vlnovek, spojených objímkami. Východní průčelí je členěné lisenami a profilovanou podstřešní římsou a třemi šestitabulkovými okénky, na středním a pravém okně mříž. Jižní průčelí: uprostřed jsou umístěny původní vstupní dveře do chodby, které jsou včetně portálu protějškem vstupu z ulice. Vpravo se uplatňuje jediné čtyřkřídlé okno, členěné celkem do 6 tabulí, s mříží uvnitř špalety. Střecha: valbová, krytá pálenými taškami, komíny nad střešní rovinou omítané, s římsovými hlavicemi.