obytné stavení

Budova po pravé straně dvora usedlosti, ve štítové orientaci. Zděná, hladké vápenné omítky, obílená. Střecha sedlová, tašky. Štítové průčelí dvojosé, omítaný sokl, hladké šambrány oken, profilovaná římsa. Štít obrysově vykrajovaný s půleliptickým zakončením, je členěn dvěma profilovanými římsami. V pásu mezi nimi je okénko tvaru volského oka, vrchol štítu nese reliéfní motiv slunce. Do dvora je stěna členěna jen otvory oken a dveří, jejichž konstruzkce jsou nepůvodní, bez památkové hodnoty. Interiér: trojdílná dispozice se síní, kde býval částečně trámový a zčásti klenutý strop, při průčelí plochostropá světnice s omítaným, nyní sádrokartonovým podhledem, vpravo komora s trámovým stropem. Navazující chlévy tvoří dvě prostory klenuté vždy dvěma poli plochých cihelných placek do pasů, zdivo chlévů je kamenné, dlažba cihelná či kamenná. Za chlévy navazuje lehce zapuštěný nadzemní sklípek s valenou klenbou.