ohradní zdi kolem zahrady a do Vlašské ulice s kapličkou

Podle sdělení ÚP NPÚ ze dne 15.02.2008 (e-mail Renata Vacková): ohradní zdi Vlašské ulice jsou evidovány pod areálem Lobkovického paláce r.č. 38886/1-462 Ohradní zdi zahrad kolem Vlašské ulice (od čp.336, repekt.od zahrady býv. vlašs.špitálu čp. 335 nahoru) tvoří spolu s přilehlým schodištěm hlavní komunikační spojení severní části Malé Strany a vrchu Petřína (cesta k dnešnímu sadu u petřínské rozhledny s kostelem sv.Vavřince a dalšími objekty). Zdi jsou cihelné, omítané, v ploše členěné plochými pilastry (v místě vjezdů nebo průchodů zakončené převýšeným pilířem s hlavicí), vršek zdi krytý hřebenovkami. Při jižní zdi, v úseku mezi čp.339 a vjezdu k čp. 344, se podél komunikace objevuje nižší kamenná zídka (s volně stojící mělkou výklenkovou kapličkou). Před domem čp.211 se komunikace náhle lomí a téměř v pravém úhlu pokračuje dále vzhůru na Petřín. Za tímto pohybem začíná schodiště (nízké stupně schodů, střídané s podestami, zádlažba z drobných žulových kostek), v horní části nově rekonstruované.