kostel

Zděný, orientovaný objekt. Půdorys se skládá z hranolové, předsazené věže, podélného jednolodí a odsazeného, půlkruhově uzavřeného presbytáře. Při sev. a již. straně stojí patrové přístavby. Věž má zaoblená nároží, bosáž a je členěna lisénovým rámem a patrnými římsami. Okna 1. patra jsou oválná. V druhém patře se nachází půlkruhová deska s reliéfem “Zmrtvýchvstání” a kolem setřený nápis v němčině. V prvním patře je umístěn pískovcový epitaf. Boční fasády člení lisénové rámy, okna jsou půlkruhová, se štukovým ostěním. V jižní fasádě se nachází kamenný, profilovaný portál, doplněný úseky kladí. Uprostřed je deska s nápisem “erbonet anno 1802“, dále pak erb jm. “Carl Lebrecht Freiferr von Spiegel”. Nad segmentovým vstupem na kůr je pískovcová deska s nečitelným nápisem a datem 1583 (?). Vnitřek člení kompozitní pilastry a úseky kladí. Prostor je zaklenut pěti pruskými klenbami, dělenými pasy, v presbytáři je jedna křížová klenba s výsečemi. Při západní straně je kruchta zděná do dvou pilířů. Střecha je kryta taškami, věž plechem, na hřebeni je umístěn sanktusník.