zřícenina hradu

Hrad vystavěný na skalním suku pískovcové pseudokupy, která cca o 20 m převyšuje okolní terén. Zděná architektura původního hradu reaguje na tvary skalního podloží, je tvořena konstrukcemi z lámaného pískovce a v minulosti byla zjevně doplněna o další konstrukce ze dřeva. Lokalita nenese žásné stopy vnějšího opevnění, což můžeme přikládat pozdějším romantickým úpravám formou budování parku. Ve vnitřním areálu hradu jsou dochovány některé prostory a schodiště vysekané ve skále, tesaný portál a okenní otvor. Roubenné komory se nedochovaly. Vzhledem k množství romantických úprav zříceniny hradu je dnes těžké odlišit, které z úprav sklaního podloží (tesané draže) jsou středověkého původu. Hrad není typickým zástupcem sklaních hradů, jedná se spíše o hrad na pískovci, kde jednotlivé budovy skalní podloží obestavěly a samotnou skálu využívaly jen jako doplněk zděné architektury. Palác byl v tomto případě zřejmě hlavní obytnou i obrannou stavbou.