sloup se sochou Panny Marie Immaculaty

Podstavec, na třech schodech opatřených kovovým ohrazením, je hranolovitý se sochami sv. Jakuba Většího, sv. Floriána, sv. Antonína Paduánského, sv. Jana Nepomuckého v klasickém ztvárnění. Na něm sokl dříku, reliéfně zdoben vždy na protilehlých stranách stejně. Na soklu stojí korintský sloup s entazí, na jehož horní straně hlavice jsou nápisy “1701”, “APF”, “W:F” a kaligrafický mariánský monogram. Na vrcholu je socha P. Marie Immaculaty. Sloup novodobě ohrazen 8 kusy osmibokých sloupků s hlavicí a patkou, mezi nimiž je zavěšen kovový řetěz. Panna Marie (Immaculata) Socha světice v podživotní velikosti v klasickém ztvárnění s gloriolou kolem hlavy. Hledí k nebi, ruce má sepjaté, šat mírně rozevlátý. Stojí na zeměkouli ovinuté hadem s jablkem v tlamě. Atributy: had s jablkem v tlamě, ovinutý kolem zeměkoule pod jejíma nohama, gloriola. apoštol Jakub Větší Socha světce v podživotní velikosti v poutnickém oděvu se dvěmi mušlemi na prsou. Na zádech má poutnický klobouk. Levou ruku má podél těla, u něhož přidržuje knihu a nadzvedává si oděv. V pravé ruce přidržuje poutnickou hůl s vidlicí. Atributy: mušle na prsou, kniha, poutník (hůl, klobouk, mušle, oděv). Dle fotodokumentace z roku 1945 má v pravé ruce dýku. sv. Florián Socha světce v podživotní velikosti v klasickém ztvárnění jako voják. V pravé ruce drží kbelík s vodou, s níž hasí hořící dům. V levé ruce drží kopí. Atributy: dům, kbelík s vodou, kopí, voják. sv. Antonín Paduánský Socha světce v podživotní velikosti v kášterním rouchu, opásaný provazem. Pravá ruka je svěšená podél těla, držíc lilii. Levá je skrčená, držíc knihu na níž sedí Ježíšek. Ten má pravou ruku pokrčenou a dvěma prsty se dotýká světcovy hrudi, levou ruku má na klíně. Atributy: Ježíšek, lilie, františkán. sv. Jan Nepomucký Socha světce v podživotní velikosti v klasickém ztvárnění s pěti hvězdami kolem hlavy, v kněžském rouchu. V levé ruce drží za patu masivní krucifix, který je opřený o jeho pravou paži. Atributy: pět hvězd, krucifix, kněz. Materiál: sokly, sloup, sochy – jemnozrnný pískovec, stupně – žula.