škola

Patrová budova s volutovým štítem byla přistavěna k bývalému loveckému zámku, který se později stal farou. Budova školy se nachází na jižní straně areálu budov. Budova má obdélný půdorys a je zastřešena sedlovou střechou. Budova stojí v mírném svahu, který na východní straně tvoří polozapuštěný suterén. Fasády jsou v základním architektonickém konceptu provedeny shodně, člení je nárožní armované lizény přes dvě patra. Horizontálně jsou fasády členěny soklem, patrovou předstupující kordónovou římsou a jsou ukončeny profilovanou korunní římsou s vlysem. Severní fasáda je téměř ve středu členěna bosovanou lizénou přes dvě patra, dělící fasádu na dvě nestejná pole. Východní širší pole je hladké v obou patrech, v patře je slepé okno ve štukové šambráně s uchy ve všech rozích a je doplněno ozdobnou štukovou výzdobou v horní části v podobě vlnovek (esíček). Západní část je dvouosá, v přízemí prolomena dveřmi a oknem, v patře dvěma okny. Dveře dvoukřídlé rámové jsou v kamenném ostění s nadsvětlíkem, nad kterým je rovná římsa. Okenní otvory jsou ve štukové šambráně s uchy s vrcholovým klenákem a se zvýrazněnou podokenní profilovanou římsou. Pod okny obdélné štukové pole. Okna dvojitá, dvoukřídlá, členěna pevným poutcem do T. Východní fasáda s volutovým štítem je dvouosá, se sdruženými okny ve štukové šambráně s uchy a s podokenními římsami. V patře je šambrána doplněna štukovým vrcholovým klenákem. Okna shodná s okny na severní fasádě. Nad korunní římsou se zvedá volutový štít s trojúhelným štítovým nástavcem. Plochu štítu člení lizény, v patě voluty a štukové lemování po obvodu. V ploše štítu je prolomen kruhový větrací otvor v šambráně. Jižní podélná fasáda s nárožními lizénami je členěna dvěma lizénami přes dvě patra na tři nestejná pole - západní o jedné ose, středová o dvou okenních osách, východní o třech okenních osách. Západní pole je prolomeno dvěma okny nad sebou v přízemí a jedním oknem v patře. Okna ve štukové šambráně s uchy a s podokenní římsou. Okno v patře rovněž ve štukové šambráně s uchy, je zde zvýrazněn vrcholový klenák a plocha pod pod římsou je opatřena štukovým obdélným polem. Středové pole obsahuje schodišťový trakt, proto není členěno patrovou římsou. Je prolomeno třemi dvojicemi sdružených oken, spodní a vrchní jsou čtvercová, uprostřed okna obdélná. Okna ve štukové šambráně s uchy, s podokenní římsou. Středová okna dvojitá, dvoukřídlá, členěna pevným poutcem do T. Východní pole prolomeno třemi okenními osami nad sebou, okna ve štukové šambráně s uchy a s podokenní římsou. Okna v patře doplněna vrcholovým klenákem a štukovým polem pod podokenní římsou. Okna dvojitá, dvoukřídlá, členěna pevným poutcem do T. Západní trojúhelný štít je z větší části překryt přízemním JV objektem, zbývající plochu člení nárožní pilastry ukončené římsovou hlavicí a okenní otvor.