kostel sv. Gotharda

Půdorys: obdélná loď, čtvercové presbyterium se sakristií na jižní straně a oratoří na severu. V průčelí věž. Vnějšek: stěny kostela člení liseny. Hlavní římsa bohatě profilovaná, obdélná okna jsou zaklenutá polokruhem. Ve středu jižního boku otevřen portál s ušima a kapkami a trojúhelníkovitou římsou. Nad portálem oválné okno. V průčelí věž na čtvercovém půdorysu, nároží v omítce bosována. Portál zaklenut segmentem. Kamenné ostění s ušima,nad portálem trojúhelný fronton. Nad portálem obdélné, polokruhem zaklenuté okno, rámované uchovitě zalamovanou šambránou se zdůrazněným klenákem. Druhé patro věže má zakulacená nároží. Okna zakončena stlačeným obloukem. Šambrány mají mohutné klenáky, parapetní římsu s čabrakou. Věž vrcholí dvojitou zvoncovitou střechou krytou plechem. Valbová střecha kostela kryta taškami, v problematických zaoblených partiích i plechem.