špýchar

Po odbourání brány vjezdu mezi špýcharem a dlouhým předním křídlem zámku je špýchar, volně stojící obdélná zděná omítaná patrová stavba o 5 x 2 okenních osách s valbovou střechou, krytou taškami, dříve eternitem. Fasády hladké, s fabionovou římsou. Do dvora obrácené šířkové vstupní průčelí má v přízemí zleva 2 obdélná ležatá okénka bez orámování. V ose pravoúhlý vstup s dřevěnou zárubní (hranolky) a dveřmi z vodorovně kladených prkének. 4. okenní osa je shodná s 1., 2. a 5. osa tvoří okénko na výšku. V 1. patře 1.-4. okenní osa je ležatá, obdélná okénka v ostění z dřevěných hranolků, v novější 5. okenní ose jsou dveře ze svislých prken. Levá stěna, při níž býval přístavek, je bez oken, pravá má ze dvou okenních os ponechanou pouze jednu, bližší ke dvoru (shodnou s 1.-4. okenní osou 1. podlaží). Zadní dlouhá strana, odvrácená od dvora, je bez oken.