míčovna

Severovýchodně od zámku, na východním okraji horního parku, jednopatrová zděná budova se zbytky omítky, přízemí vyzděno z lomového kamene a patro z cihel, podélnou osou orientovaná cca ve směru V-Z, podélnou osou vestavěná do svahu. Střecha valbová pokrytá bobrovkami. K východnímu průčelí přiléhá přízemní přístavba nad obdélným půdorysem s jednostranně polovalbovou střechou pokrytou bobrovkami. K severozápadnímu nároží kolmo přiléhá zděná omítaná pilířová brána vjezdu do horního parku a k jihozápadnímu pilířová branka pro pěší. Západní průčelí obrácené do parku, hladké, bez otvorů, pouze při severním nároží nízký obdélný plasticky bosovaný portálek, výplň dřevěná s vodorovně kladeným pokryvem. Přízemí odděleno od patra mírně uskočenou spárou. Střecha ukončena valbou. Severní průčelí v přízemí o čtyřech (3-1) osách a v patře o šesti osách. V přízemí v první druhé a čtvrté ose od východu obdélná okna zakrytá dřevěnými obdélnými prkennými deskami. Ve třetí ose obdélný vstup, dveře dřevěné dvoukřídlé s nadsvětlíkem, v křídlech ozdobně skládané, za lícem zdiva. Přízemí ukončeno hladkým kordonovým pásem. V osách patra velká segmentem oblouku ukončená okna, s hladkým orámováním a dřevěnými žaluziemi v líci zdiva. K východnímu průčelí přiléhá přízemní obytná přístavba o 2x2 okenních osách. Otvory obdélné zakryté obdélnými prkennými deskami. K východu obrácený neoddělený pološtít se dvěma menšími obdélnými otvory. Střecha ukončena polovalbou. Při hřebeni jižního pultu střechy dva hranolové komíny vyzděné z režného zdiva. Střecha míčovny k východu ukončena valbou. Ve střední ose přízemí, jižního podélného průčelí, obdélný vstup s jednokřídlými novodobými dveřmi. Vstup krytý novodobou pultovou stříškou. Na stranách vstupu obdélná okna zakrytá obdélnými prkennými deskami. Přízemí ukončeno hladkým kordonovým pásem. V patře pět velkých obdélných oken v rozevřených špaletách ukončených segmentovými záklenky. V západním nároží patrný otisk starého šnekového schodiště. V pultu valbové střechy dva hranolové komíny vyzděné z režného cihelného zdiva.