vyhlídkový pavilon - gloriet

Severně od zámku, na skalnatém výstupku nad srázem, válcová zděná omítaná vyhlídková věž o třech podlažích, vystavěná na kamenném tarasu, úsek tarasní zdi směřuje k jihozápadu, vyzděno z lomového kamene. Zdivo věže z lomového kamene s cihelnými dozdívkami dosahuje tloušťky až 190 cm. Střecha nízká kuželová segmentově probraná, pokrytá plechem, ve vrcholu nízká hrotnice s makovicí a korouhvičkou. V 18. stol z věže vystupovala štíhlá vížka s barokní makovicí. K vlastní věži přiléhá z východu zděný koridor spojující poslední vyhlídkové patro s terénem, v minulosti byl koridor zastřešen. Na koridor navazuje stará lipová alej spojující gloriet a loretu. Gloriet se uplatňuje v dálkových pohledech od jihovýchodu. Koridor vyzděný z lomového neomítaného kamene, v příčné ose stažený ocelovými táhly. Při severní straně klesá cestička ze sevru ohrazená zídkou ze smíšeného zdiva se zbytky omítky. Cestička u věže klesá osmi kamennými stupni a zídka se zde tupoúhle zalamuje. Při věži ve zdivu koridoru dvě osy. Vlevo okénko bez výplně ukončené segmentem oblouku a s cihelným ostěním. Vpravo obdélný vstup s tesařským ostěním, ve vpadlině ukončené segmentem oblouku, dveře chybí. V úrovni prvního podlaží věže k severozápadu obdélný vstup s tesařským ostěním, ve vpadlině ukončené segmentem oblouku, dveře chybí. Ve druhém nadzemním podlaží věže k jihovýchodu okénko ukončené segmentem oblouku. Vyhlídkové třetí podlaží ke koridoru prolomeno obdélným vstupem na jednom kamenném stupni, s kamenným ostěním s uchy a lištou po obvodu. Vstup ve vpadlině ukončené segmentovým záklenkem. Dále patro s celkem šesti obdélnými okny. Všechny otvory bez výplní. Průčelí ukončeno fabionovou korunní římsou.