loreta

Severně od zámku na okraji travnatého palouku při ohradní zdi horního dílu horního parku stojí polygonální kaple. Zděná kaple nad osmiúhelným půdorysem se zbytky omítky, vyzděná ze smíšeného zdiva. Střecha nízká stanová pokrytá bobrovkami a ve vrcholu s osmihrannou lucernou zakončenou cibulkou s makovicí. Loretu a gloriet spojuje stará lipová alej. V ohradní zdi přiléhající ze severu prolomen vjezd. Nároží polygonu doplněna pilastry s římsovými hlavicemi navazujícími na korunní profilovanou římsu obíhající celou stavbu. Korunní římsa a horní část římsových hlavic pilastrů nově omítnuta. Ve stěně k západu široký obdélný vstup, s kamenným ostěním (levá stojna chybí) a hranolovým prahem, dveře chybí. V ose severovýchodní a jihovýchodní stěny po jednom zaslepeném okenním otvoru, severovýchodní se segmentovým záklenkem a jihovýchodní obdélný, cihelná zazdívka lícuje. Všechny stěny ve střední ose prolomeny okenními otvory ukončenými obloukem, výplně zničené, původně dvoukřídlé dvojité v líci zdiva. K jižní stěně přiléhají fragmenty lomového zdiva nad obdélným půdorysem, jedná se o zbytek vnějšího schodiště jímž se vstupovalo do dodatečně vloženého vyhlídkového patra.