brána s brankou u sýpky

V ohradní zdi, jižně pod jihozápadním nárožím sýpky, souběžné s jejím průčelím zděná omítaná brána s brankou. Zeď hladce omítaná v koruně krytá prejzy ve spádu pultové stříšky klopené do ulice. Brána vyzděná ze smíšeného zdiva, převyšující ohradní zeď. Brána obdélného obrysu, s vjezdem ukončeným stlačeným obloukem. V patě vjezdu po jednom čtvrtkruhovém kamenném odrazníku. Koruna zdiva brány ukončena masivní korunní profilovanou římsou, krytou ve spádu valbové stříšky. Na stranách a ve středu ze zakrytí zdiva vyrůstají hranolové postamenty pro koule, dnes pouze jedna koule vpravo. Zprava k bráně přiléhá nižší branka pro pěší, obdélného obrysu, otvor ukončen obloukem. Koruna krytá prejzy ve spádu pultové střechy klopené do ulice. Ze strany do parku otvory brány a branky v hlubokých rozevřených špaletách ukončených stlačeným obloukovým záklenkem.