most do náměstí

Příkop před východním křídlem zámku přemostěn kamenným mostem spojujícím náměstí s průjezdem, s podélnou osou ve směru V-Z. Vstup na most z náměstí mřížovou bránou s brankou v ohradní zdi. Most vyzděný z lomového neomítaného zdiva, o dvou segmentových obloucích, komunikace mostu mírně stoupá od brány k průjezdu. Poprsně plné vyzděné z cihel, v koruně kryté nízkými kamennými obdélnými deskami, z vnitřních stran hladce omítané a z vnějších režné. Z vnějších stran cihelné režné zdivo poprsní odděleno od kamenného zdiva mostu deskovou kamennou římsou. Most mezi oblouky ze stran zesílen jednou odstupňovaným pilířem, v čelní straně s břitem, v koruně krytý ve spádu pultové stříšky. Povrch komunikace dlážděný nepravidelnými kameny.