lávka

Příkop před severním křídlem přemostěn dnes nefunkční lávkou. Lávka situována východně od mostu do parku a spojovala horní park s prvním patrem přístavby severního křídla zasahující větší částí před západní křídlo. Torzo konstrukce lávky neseno dvěma nestejnými hranolovými kónickými pilíři vyzděnými z lomového kamene s malým podílem cihel a větších kamenů. Severní pilíř nižší, mohutnější se zbytky omítky s kvádrovým sgrafitem. Z konstrukce lávky dnes zbyly tři v podélném směru kladené válcované I nosníky. Ze severu z parku nástup k lávce tvořen plným schodištěm o dvanácti kamenných stupních. Schodiště se k nástupu rozšiřuje, na stranách v půdorysu segmentové vykrojení, poprsně plné omítané vyzděné ze smíšeného zdiva, v segmentově vykrojené koruně kryté kamennými deskami na stranách s mírnými oblounkovými přesahy.