silniční most č. 24-002

Most č. 24-002 je situován na silnici směrem na Lomnici nad Lužnicí a přemosťuje Zlatou stoku. Svojí osou je orientovaný SSZ-JJV. Je konstruován jako kamenný, kolmý, o jednom mostním otvoru, se zídkami a křídly. Délka mostu je 7,33 m, šířka 9,58 m, výška 3,92 m, délka přemostění 3,75 m. Zdivo mostu je z lomového kamane, bez omítek, pouze zídky jsou opatřeny opadávající omítkou s bílým vápenným nátěrem, na vnější straně už pouze zbytky. Spárování je z vápenocementové malty. Opěrné pilíře výšky 1,15 m vynášejí segmentovou klenbu. Dimenze klenby 70 cm. Vrcholnice je vodorovná v úrovni 1,90 m nad úrovní dna. Podhled klenby režný. V čelech po stranách slepé čtvercové otvory, nad nimi vyzděna římsa z placatých drobných kamenů. Zídky výšky 2,02 m, z mírně odlišného drobného lomového kamene, jsou zakryty kamennými deskami se spádem ven, s vnějším přesahem 7-8 cm, různých délek: SV strana 97-115 cm, JZ strana 70 – 120 cm. Horní hrana zídek ve stejné výši, vozovka však ve spádu k SV zídce, takže je odlišná výška vnitřní strany zídek nad živičnou vozovkou (48 – 96 cm). Křídla mostu skloněna od pat klenby, široce rozevřena, s betonovým spárováním. Na SV straně dl. 2,65 a 2,30 m, Na JZ straně 1,80 a 2,90 m, konce skryté pod terénem. Vozovka na mostě živičná.