litinový náhrobek Alžběty princezny z Liechtensteinu

Při jižní straně panského hřbitova situovaný celolitinový náhrobek ve formě kříže. Na kamenné obdélné základně stojí podstavec tvořený hranolovou soklovou částí ukončenou výžlabkem, vysoké středové části z litinových desek ukončené vyloženou profilovanou římsou ve tvaru nízkého stanu. Na čelní straně je umístěn plastický rám s majuskulním nápisem pod salmovským knížecím znakem. ELISABETH / FÜRSTIN UND ALTGRAEFIN / ZU / SALM-REIFFERSHEIDT / GEBORENE PRINZESSIN VON U. ZU / LIECHTENSTEIN / GEB. 13. NOVEMBER 1832 / GEST. 14. MARZ 1894 / R. I. P. Z podstavce vyrůstá vlastní kříž. Jde o jednoduchý latinský kříž s profilovanou patkou. Pod spojením břeven je zavěšeno tělo Kristovo. Ukřižovaný je podán v obvyklém ikonografickém pojetí s dynamicky rozvlněnou rouškou. Hlava zdobená trnovou korunou je mírně nakloněna k pravému rameni. Ve vrcholu kříže je umístěna nápisová deska INRI.