lázeňský dům Hvězda

Samostatně stojící čtyřpatrová budova obdélníkového půdorysu s hlavním, do náměstí směřujícím průčelím o pěti osách, s bočními uličními průčelími o třinácti osách, krytá mansardovou střechou. Nároží akcentováno věžicemi s kuželovou střechou zakončenou hrotem, po stranách sedící oceloví orli. Hlavní průčelí se vstupem na střední ose bohatě architektonicky členěno - v patrové části vertikálně předstupujícími sloupy vysokého řádu, po stranách vstupu a ve čtvrtém podlaží doplněné figurálními plastikami, a horizontálně řadou balkónů v jednotlivých polích. Ve druhém a ve čtvrtém podlaží jsou balkony ohrazeny kuželkovou a ornamentální balustrádou, ve druhém patře a v úrovni hlavní římsy ozdobným kovovým zábradlím. Vlastní plocha fasády je pokrytá pásovou rustikou, v přízemí bosáží. Okenní otvory v přízemí se záklenky s půlkruhovým a přímým obloukem, v patrech pravoúhlé, dělené ve střední ose na deset, jinak na šest polí. Střešní vikýře s půlkruhovým záklenkem mají edikulové rámování. Vše doplněno sochařskou a štukatérskou výzdobou (festony, kartuše, konzolky apod.).