lázeňský dům Trocnov

Průčelí domu je třípatrové se 6 okenními osami. V ose průčelí je široké schodiště, křivkovitě se nahoru zužující. Vede na terasu-balkon v úrovni 1. patra. V levé krajní ose se terasa půdorysně široce konvexně vydouvá. Má klasickou balustrádu. Tato terasa nezasahuje krajní okenní osu vpravo, kde vystupuje od přízemí vzhůru boční rizalit. V levé krajní ose konvexně vystupuje poměrně velká okrouhlá nárožní věž, přerůstající korunní římsu ještě o jedno patro s hrázděnou stěnou a nahoře se špičatou střechou. Okna 1. - 2. patra jsou obdélná, v 3. patře oblouková. Věž se v 2. a 3. patře do ulice otvírá lodžií s obloučkovými arkádami na dvojitých sloupcích. V 2. a 3. patře se mezi věží vlevo a bočním rizalitem vpravo táhne balkon s dřevěným zábradlím. V bočním rizalitu je vpravo u okna 2. patra přisazen arkýř o půdorysu pěti stran osmiúhelníka, který vyznívá v 3. patře balkonem se zděným zábradlím. Rizalit přerůstá v poměrně strmý štít, završený zvlněnou římsou s čučkem. Nad korunní římsou uprostřed je široký vikýřový dřevěný nástavec, po stranách pak dva zděné, poměrné vysoké vikýřky s podobným završením jako štít rizalitu. Fasáda má krémovou barvu, s bílými plastickými a tektonickými články. Dřevěné části včetně hrázdění jsou natřeny tmavohnědě.