Stará škola

Obdélná stavba, delší stranou do náměstíčka přiléhá čelně zleva ke kostelu a čelně zprava k domu čp. 4. Řadová, dvoupatrová budova leží svým podélným průčelím zasuta asi o 5 m oproti východní, souvisléřadě domů. S protilehlým čp. 1 rovněž ustouplým průčelím, tvoří malé předkostelní náměstí. Fasáda objektu je strohá, pozdně klasicistní. Průčelí domu je sedmiosé, v přízemí na ose střední domovní vstup v pravoúhlém, kamenném uskakovaném ostění portálku, klasicistního stylu. Má dřevěné dvoukřídlé dveře s 5 výplněmi v každém křídle. Nade dveřmi černá mramorová deska s pozlaceným nápisem písmeny klasické latinky. Nápis s chronogramem s datem 1840. Patra průčelí prostoupena toskánskými pilastry, okna vsazena za špaletu. Střecha je sedlová s hřebenem rovnoběžným s hlavním průčelím.