vodní mlýn

Podélná přízemní zděná budova orientovaná kolmo k řece, s nízkou sedlovou střechou, prodloužená k jihu. Hlavní východní průčelí o čtyřech okenních osách, okna čtyřtabulová, ve štítě dvě okna bez ostění, také po 4 tabulích. Jižní průčelí pětiosé se dvěma okenními osami po stranách (6 obdélných tabulí), uprostřed obdélný vstup se šambránou, v nadpraží dvě řady nasvislo položených cihel, sokl jižního průčelí. Severní průčelí na břehu Labe: spodní část z pískovcových kvádrů (různá úprava: špicované, pemrlované), dole dva otvory pro průtok vody, po stranách dvojice svislých spar, při západní straně drážka pro zahrazení. Střešní kryt z bobrovek na nadezdívce klenby (na zdemolované přístavbě na krovu).