úřednická budova

V jihovýchodní části obce u silnice směrem na Kořenec samostatně stojící dvoupodlažní zděná stavba nepravidelného obdélného půdorysu. Objekt je kryt systémem sedlových střech s valbičkami. Jako krytina je použit plech. Hlavní průčelí orientované severním směrem k zámku je akcentováno třemi mírně vystouplými rizality s výrazným trojúhelným štítem korunovaným přesahující valbovou stříškou nesenou na dřevěných konzolách s vyřezávaným ornamentálním štítem. Průčelí je jedenáctiosé, členěné v rytmu 1 + 3 + 3 + 3 + 1. Boční rizality jsou jednoosé, hlavní středový rizalit je třísosý s balkonem neseným na litinových sloupcích. Okenní otvory jsou obdélné s přímou nadokenní římsou nesenou konzolami u oken v patře. V rámci středového rizalitu jsou okna půlkruhově završená doplněná profilovanou šambránou s klenákem ve vrcholu. Do budovy se vstupuje bočními rizality skrze půlkruhově završený vstup. Průčelí jsou členěna kordónovou římsou, boční rizality jsou doplněny pásovou rustikou, středový potom nárožní bosáží. Podobně je řešeno také protilehlé směrem do silnice orientované průčelí. Nejvýraznější rozdíl je v hmotě budovy, když hmota západního a středového rizalitu výrazně předstupuje hmotu hlavní budovy. Krátká boční průčelí jsou tříosá doplněná pásovou rustikou.