měšťanský dům

Řadový jednopatrový dům o sedmi osách s mansardovou střechou a vikýři a dvorním křídlem. Okna obdélná ve stuhových šambránách s podokenními římsami. Vstupní půlkruhový pravoúhelný orámovaný portál z 18. století, umístěný asymetricky v uličním průčelí. Tesané žulové hranolové pravoúhlé ostění, členěné mělce zahloubenými lizénami, stojí na nečleněných kvadratických soklech. Záklenek portálu je půlkruhový, lemovaný po obvodu jednoduchou lištou. Pravoúhlé orámování portálu tvoří cvikly s nečleněnými plochami. Portál vrcholí nízkou profilovanou vodorovnou římsou. Ve vrcholu záklenku je zasazen klenák s oválným kartušovým erbovním štítem s korunkou v klenotu. Znak je dělen do tří trojúhelníkových polí se dvěma šesticípými hvězdami a liliovým květem.