socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého stojí severovýchodně od kostela sv. Jana Křtitele, na křižovatce cest. Na obdélném odstupňovaném podstavci stojí vysoký hranolový dřík, v dolní části rozšířený dvojicí volut, v horní části pak zakončen profilovanou vzedmutou římsou s dvojicí volut, pod volutami dekor střapce. Na hlavní římse kónicky se zužující dvojitý podstavec, na němž je umístěna socha sv. Jana Nepomuckého. V dolní části dříku vegetabilní dekor (půlrůžice). Socha sv. Jana Nepomuckého v podživotní velikosti v tradičním postoji, hlava mírně nakloněna k levé ruce, ve které drží pozlacený kříž (ruka vztyčená), pravá ruka volně visí podél těla, drží v ní pozlacenou ratolest. Roucho i plášť tvoří lehce nařasenou drapérii, na hlavě má světec mitru, na kovové obruči svatozář s pěticí pozlacených hvězd. Vrstva tmavočervené polychromie a zlacení dnes velmi poškozena a porušena. Z původního oplocení zbylo 6 sloupků. Na soklu nalezneme nápis: "Anno Domini / MDCCCXXIV. / C.R."