socha sv. Jana Nepomuckého

Ve svažitém terénu je před kostelem v kamenné ohrádce na vysokém volutovém podstavci umístěná dynamicky pojatá barokní skulptura. Nízká parapetní ohrádka je tvořená hranolovými nárožními a středovými pilíři s rytými rámci na čelní straně a volutově vylamovamou středovou částí s řadou vegetabilních motivů. Podstavec je tvořený vysokým obdélným soklem s ustupujícími rohy a konvexně vypouklou přední stranou, zakončený profilovanou postupně ustupující římsou a vysokou středovou částí s volutovými křídly a s vyloženou profilovanou římsou. Výrazně dekorovaná boční volutová křídla jsou zdobena akanty a mušlemi. Na přední straně v mělké hranolové vpadlině s vyžlabenými rohy je umístěný heraldický znak, šlechtický erb hrabat Salm-Neuburg. Pod znakem rytý nápis se jménem donátora: CAROLUS OTTO / S: R: I: Comes a / SALM //. Na zadní straně rytý nápis s chronogramem k roku 1740: HonorI & VeneratIonI / S. IoannIs CLIenteLarI / affeCtV eXtrVI feCIt / CaroLVs otto S. RI. C. a /SaLM / Opraveno. R. 1922 //. Ve vrcholu vydutí profilované římsy je připojena soška andílka se sepjatýma rukama, hledícího doprava nahoru, v esovitém pohybu natočení figury. Vlastní postava světce stojí na nízkém podstavci s výžlabkem a na hranolovém mírně se zužujícím plintu. Skulptura je pojata dynamicky s výrazným esovitým pohybem a hlavou vztyčenou k nebi. Svatý Jan je oděn do kanovnického roucha s rochetou a kožešinovou mozzettou. Rozevlátý šat je zřasen. V levé ruce drží otevřenou knihu, pravou nohou se opírá o zmenšenou zeměkouli, za kterou stojí pařez, na němž je položený biret.