socha sv. Floriána

Východně od kostela je ve svažitém terénu situovaná kamenná skulptura mírně nadživotní velikosti. Z dvakrát odstupněné báze vyrůstá vysoká hranolová základna obdélného půdorysu s nárožními výžlabky, zakončená profilovanou římsou s oblounem. Na základnu dosedá vysoký hranolový podstavec s bočními volutami s vegetabilním dekorem. Na čelní straně podstavce je proveden heraldický znak, šlechtický erb hraběcího rodu Salmů-Neuburgů. Na zadní straně je kapitálou rytý chronogram k roku 1746. Podstavec je ukončen profilovanou vyloženou římsou. Na něm stojí na nízkém rovněž profilovaném podstavci (s volutami a dekorem) socha světce v obvyklém ikonografickém vyobrazení římského setníka. S pravou nohou mírně nakročenou vpřed. Figura je mírně esovitě natočena s hlavou nakloněnou k pravému rameni.