kaple hrobu Kristova

Objekt stojí v areálu kostela sv. Kříže, jižně od jeho hlavního průčelí. Obdélná stavba s polygonálním závěrem, orientovaná k jihu. Postavená ze smíšeného zdiva, zastřešená sedlovou střechou krytou břidlicí, omítnutá vápennou štukovou omítkou. Po stranách polygonálního závěru dva válcové přístavky se šnekovými schodišti, kryté cibulovou bání s břidlicovou krytinou. Jižní průčelí završeno trojdílným volutově tvarovaným štítem ukončeným trojbokým tympanonem. V bočních stěnách půlkruhová šestitabulková okna v hladkém ostění. Boční fasády jsou ukončeny profilovanou korunní římsou. Části bočních průčelí a polygonální závěr jsou plasticky členěny slepými lomenými oblouky na lesenách s úseky profilovaných římsových úseků. V suterénu se nacházejí dvě místnosti zaklenuté křížovými klenbami. V nich tři reliéfy: Narození Páně, Klanění Tří králů a Útěk do Egypta. V horním podlaží (přízemí) valeně klenutá kaple se skupinou Kristus s Máří Magdalénou a socha mrtvého Krista.