palác princů - Bílý dvůr

Jedná se o zděnou omítanou jednopatrovou budovu na obdélném půdorysu o pěti okenních osách. V severozápadním nároží dvoupatrový věžovité útvary v šíři dvou okenních os. Průčelí v přízemí členěno pouze nárožní bosáží, okna jsou v plochých štukových rámech. V patře jsou toskánské pilastry nasedající na kordónovou římsu. Okna jsou v plochých štukových rámech s okrajovou lištou a středním klenákem. Podokenní i nadokenní římsa je rovná. Okna věžovitých nástavců mají v patře půlkruhový fronton, v 2. patře jsou shodná jako okna 1. patra budov. V ose jižního průčelí je představeno dvouramenné schodiště v ose je půlkruhově zaklenutý vstup do předsíně, flankovaný toskánskými pilastry nesoucími v patře hranolové pilířky s vázami. Po stranách vstupu niky, zakončené mušlí. Střecha objektu je sedlová a střešní krytinou je falcovaný plech.