obytně hospodářská budova

Dvoukřídlá část souboru venkovského domu se skládá ze severního obytného křídla, na které v pravém úhlu na západě navazuje hospodářské křídlo, zakončené kolnou. Obě křídla završují sedlové střechy, střecha kolny je o něco níže položená a směrem do dvora opatřená pultovým vikýřem pro skladování sena na půdě, střecha směrem do dvora více přesahuje a tvoří tak krytá zápraží. Uliční fasáda je zároveň štítová – do světnice vede novodobé ležatě obdélné okno, na půdu dvojice drobných okének s půlkruhovými záklenky, fasádu kryje břízolit. Stejné okno vede rovněž do dvora, následuje vstup do síně, na kterou navazuje kuchyně a vlevo komora, napravo se nachází světnice a světnička. Všechny prostory mají klenby – placky nebo valené, pod světničkou je malý klenutý sklípek. Hospodářské křídlo má prostory klenuté pruskými a českými plackami mezi pasy, jednotlivé chlévy jsou přístupné samostatnými vstupy ze dvora. Kolna navazující na hospodářské křídlo má konstrukci ze zděných pilířů, budova je částečně podsklepena.