měšťanský dům

V JZ rohu náměstí je situován rozlehlý dvoukřídlý (se S a Z křídlem) zděný omítnutý dům na půdorysu písmene L (v současnosti rozdělený na čp. 103, 495, 1344). Na SZ straně stojí část domu čp. 103, SV čp. 1344, JZ čp. 494. Patrovou stavbu člení lisény, hladká kordonová římsa a korunní profilovaná římsa. Lisény rozdělují S průčelí na sedm dvouosých polí. V přízemí jsou novodobé výkladce se vstupními otvory (kromě ponechaných původních dvou oken na V straně průčelí), v patře obdélné okenní otvory s parapetními římsami. Okna jsou zčásti původní. Na zaobleném nároží uprostřed patra vyniká nika s konchou, v níž je umístěna drobná soška světce v podživotní velikosti. Západní průčelí se soklem je celkem o sedmi osách. V J části průčelí (čp. 495) o třech osách je dochována profilovaná kordonová římsa a profilované šambrány obdélných patrových oken. Část domu s čp. 1344 kryje sedlová střecha s drážkovkami. Zvalbenou střechu zbylé části domu kryjí bobrovky. Ve dvoře vyniká pavlač, novodobé vikýře a nevhodné přístavby. Předmětem ochrany je měšťanský dům (rozdělený na čp. 103, 1344, 495) a vymezené pozemky.