zámek

Volně stojící dvoukřídlá částečně podsklepená budova o dvou nadzemních podlažích krytá valbovou střechou s břidlicovou krytinou původně s nízkou hranolovou věží ve vnitřním nároží. Hlavní průčelí v přízemí šestiosé v patře osmiosé zdůrazněno v rozsahu dvojice středních os v omítce lizénovým rámem a trojúhelným frontonem s hodinovým ciferníkem. Okna s pískovcovými ostěními a parapetními římsami. Dvorní fasáda hlavní budovy členěna lisenami s nyní zazděnými arkádami v přízemí a arkýřem v patře prolomena čtyřmi okenními osami. Nad hlavním vstupem kamenný erb stavebníka, kapitulního probošta Františka Ferdinanda Oedta (proboštem 1717 - 1730.) Na čelní straně arkýře erb hraběte Maria Weicharda Trauttmansdorfa z 1. třetiny 19. století.