lázeňský dům Váh

Nárožní dvoupatrový dům do ul. Dr. Pohoreckého a Poštovní, zastřešený sedlovými střechami. Průčelí do ul. Dr. Pohoreckého má 2 boční rizality a osový vstupní portál, který je stejně jako okna ve všech podlažích půlkruhově zaklenut. Obě horní patra zdobí plochá bosáž, okna v přízemí a v 1. p. mají archivoltovou římsu, ve 2. p. rustikovou archivoltu. Průčelí ukončuje hlavní římsa s konzolkami. Balkony jsou umístěny v 1. a 2. p. v rizalitech a nad vstupním portálem. Průčelí do ul. Poštovní má celou nárožní část členěnou shodně s průčelím do ul. Dr. Pohoreckého. Dvorní fasáda je hladká, pouze pod korunní římsou je plochý zubořez. Dům spojen s vedlejším LD Ohře. Interiér plochostropý, nově upravený. Hala za vstupními dveřmi (dvojkřídlé kazetové s vyřezávanými psími hlavičkami a klapačkou, nadsvětlík vějířovitě dělený (dělena pilastry s pasy na menší pole - na stěnách v obou krajních niky s římsou, na stropech štukové rámy s kartuší (ne všechny původní). V prostoru před hlavním schodištěm volně umístěn sloup se štukovou hlavicí (motivy lvích hlav, festonů a vejcovce). Schodiště široké dvouramenné, uprostřed dvě dělící zdi s arkádami, zábradlí dřevěné ve formě "gotizujících" čtverců s křížením diagonál. Osvětlují ho okna s půlkruhovým záklenkem, některá jsou malovaná. Chodby člení pilastry a mělké slepé arkády (v nich nové dveře do pokojů) nebo niky s plastikami a reliéfní desky.