venkovská usedlost

Usedlost tvoří volný čtyřstranný obdélný dvůr, vlevo s novostavbou (původně obytným štítově orientovaným stavením čp.11 s navazujícími chlévy pod jednou střechou), přední stranu k ulici uzavírá bývalý patrový špýchar (upravený k bydlení), mezi nimi zděná brána. Na chlévy v podélné ose navazují běžné dřevníky a novější cihelné příslušenství přestavěné na garáže, závěr dvora vyplňuje cihelná stodola a pravou část dvora zabírají převážně kolny (u stodoly polootevřené) a nevelký zděný hospodářský objekt s polopatrem pod sedlovou střechou. Mezi ním a dvorním nárožím špýcharu je ve zdi prolomena segmentová branka. Dvůr vydlážděn různorodou, převážně cihelnou dlažbou, úzká zahrádka je patrně v místě někdejšího hnojiště.