špýchar

Původně patrový zděný špýchar s hladkými vápennými omítkami a štukovou výzdobou štítů, se sedlovou střechou krytou raženými taškami. Směrem do dvora novodobá přízemní přístavba zádveří s krytou terasou v patře. Exteriér: Obě štítová průčelí jsou symetrická, dvojosá se segmentovými okny, členěné hladkými lisenami ve vysokém řádu, profilovanou římsou a zakončená vykrajovaným štítem (na starším foto zadní štít neexistuje) s římsovým orámováním na nárožních lisenách, čabrakovými římsami a drobnou segmentovou nikou ve vrcholu, pod ní v obdélném rámu vročení 1864. Dvorní průčelí: nepůvodní šestitabulková okna v hladkých obílených šambránách, větší část fasády kryta trojosou přístavbou. Původní jednoduchý obdélný vstupní pískovcový portálek (dnes ze zádveří do chodby) má uprostřed segmentově vyduté nadpraží. Uliční fasáda zachovává členění původního špýcharu s lisenovým orámováním a ležatými segmentovými štěrbinovými okénky. Stěna dle starší fotografie bývala opatřena konstrukcí pro popínavou zeleň.