hospodářská budova

Hospodářská budova podélné úzké hmoty se sedlovou střechou na půdním polopatře. Její průčelní zděná část se štítem do ulice obsahuje v přízemí dva menší prostory se vstupem ze dvora a jedním oknem, v osově souměrné kompozici průčelí. Půdní polopatro, osvětlené štěrbinovými sdruženými okénky je přístupné ze dvora otevřeným průlezem (po žebříku). Uliční štít zdobí trojice segmentově zaklenutých okének v profilovaných šambránách na společné římse, se zvýrazněnou střední osou (okno je vyšší a širší). Nároží zdobí kvádrované liseny, přecházející ve štítě v orámování podtržené zubořezem. Přízemí, zakryté treláží pro poopínavou zeleň, odděluje úzká kordonová římsa. Střecha mírně předsazená na dekorativních zhlavích vaznic je přetažena po obou podélných stranách symetricky a podpírána vyřezávanými konci krokví. Do hloubky dvora ve stejné podélné zděné hmotě navazují kolny s bedněnými vraty.