lázeňský dům Nežárka

Řadový dvoupatrový dům se středním tříosým rizalitem, zastřešený sedlovou střechou se 7 zděnými vikýři. Celé průčelí pokrývá plochá bosáž a průběžné římsy. Přízemí rizalitu člení toskánské polosloupy, nesoucí architráv a vlys, mezi nimi je umístěn hlavní vstup. Okna v přízemí jsou půlkruhová ve štukových rámech, vsazená do podélných rámů, ukončených římsami. Okna 1. a 2. p. jsou pravoúhlá s orámováním, stejně jako v přízemí na průběžné podokenní římse, v 1. p. též s nadokenními římsami. Průčelí ukončuje průběžné kladí, v jehož vlysu jsou na křídlech vsazeny gotizující rozet a v rizalitu čtyřlisty. Průčelí má v obou patrech po 3 balkonech (na kamenných a litinových konzolách a s ornamentální kovovou mříží zábradlí). Zadní fasáda nečleněna. Dům spojen s vedlejšími čp. 52 a 54.