lázeňský dům Tři lilie

Nárožní dům složený ze 3 křídel, uzavírající vnitřní dvůr. Východní křídlo o dvou patrech má hlavní průčelí do Národní tř., členěné plochou bosáží. Okna jsou obdélná, v plochých šambránách, doplněna pod a nadokenními římsami, v patrech balkony s kovovým zábradlím na kamenných konzolách. Stejně utvářena i boční fasáda na jižní straně, na ní pak navazuje patrová část jižního křídla a na západní straně opět dvoupatrová budova hotelu, s rizality na krajních osách završenými trojúhelníkovým štítem. Přízemí obou částí pokrývá pásová rustika, patra jsou hladká. Pravoúhlé otvory oken mají ploché šambrány nebo římsy, okna s půlkruhovým záklenkem zvýrazněnou archivoltu. Balkony v rizalitech a střední části opět na kamenných konzolách a s jednoduchým kovovým zábradlím. Střechy budovy jsou sedlové. Podobné dvorní fasády jsou na východním a jižním křídle hladké, okna v přízemí s půlkruhovým záklenkem, v patře obdélná na společné parapetové římse. Před jedním ze vstupů dřevěný přístřešek s balkonem v patře. Západní křídlo opět s krajními rizality, završenými věžicovitými střechami. Plocha fasády členěna iluzivním hrázděním se sgrafitovou výplní, okna obdélná, v přízemí s půlkruhovým záklenkem v bosovaných šambránách. V severní části průjezd s teracovou podlahou, vrata se stlačeným záklenkem čtyřdílná kazetová, s prosklenými ornamet. tabulemi a nadsvětlíkem. Průjezd na opačné straně dvora rovněž s podlahou z teraca. S strana dvora uzavírá přízemní zalomené křídlo z hrázděného zdiva s pultovou a mansardovou střechou, přízemí s arkádovými okny využíváno jako galerie. V přízemí v některých oknech a dveřích kované mříže s rostlinnými motivy. Pravoúhlá okna v přízemí, směrem do Libušiny ul., v šestidílných rámech mají původní skleněné vitráže.