vila

Jednopatrová novogotická vila uzavřeného půdorysu, v jeho členění se uplatňují rizality a lodžie, v SV nároží pak osmiboká věžice s vysokou jehlancovou střechou. Průčelí jsou řešena v principu stejně - při použití shodných formálních prvků; základní plocha fasád je bosovaná, rizality vrcholí trojúhelným štítem, jejich čelní stranu člení plné nebo otevřená arkáda s tudorovským obloukem. Okna v přízemí jsou sdružená, dělená sloupy, se segmentovými záklenky, v patře obdélná se slepým závojovým záklenkem, sdružená dělená pilastry. Hlavní vstup z ul. Kollárovy v portálu s půlkruhovým záklenkem a prutovým rámováním, flankovaný polosloupy, na které se váží konzoly balkonu. Vedlejší vstup pak na záp. straně v sedilovém výklenku. Zachovány obojí vstupní dveře, okenní rámy s původními úchyty, schodišťové okno s barevnou vitráží, zvenku kryté kovanou mříží. Balustrády balkonů (podobně jako balustrády nad korunní římsou) tvoří kružby s plaménkovým motivem. Pod korunní římsou zdobí zubořez, na některých štítech vnitřní rámování z polygonálních sloupků na konzolách a vyčnívajícími hlavicemi se stříškou. Na střeše hlavního průčelí dvojice vikýřů. Lodžie před západním průčelí s prosklenými arkádami, kovové zábradlí schůdků a střešní verandy ornamentální. Přilehlá parcela (ppč. 521/1) oplocena kovovým ornamentálním plotem - zachován na severní a východní straně - v SZ rohu zbytek z původní branky - dva kamenné hranolové sloupky (estet. opracované).