dům

Obdélné patrové stavení na zděné omítané podezdívce, patro vesměs roubené. Sedlová střecha, krytá eternitem. Podélné průčelí je orientované na JV k sinici. Zděné přízemí je děleno do pěti os. Levou osu, kde byl původně provozní přístavek, tvoří novodobá garážová vrata, 2. osu zleva tvoří jednoduché jednokřídlé dveře v jednoduchém dřevěném ostění, další je tvořena novodobým dvoudílným oknem, totéž okno je v 5. ose. 4. osa je tvořena hlavními vstupními jednokřídlými dveřmi z 20. let 20.století. První patro je tvořeno pavlačí, která zasahuje až nad osu hlavního vstupu. V roubené stěně za pavlačí jsou vsazena 4 malá okna, původní, v 5. ose jedno okno novodobé, ve zděné části jsou dvě malá obdélná okna, dělená do kříže. Hlavní štítové průčelí je obráceno na SV, přízemí a první patro je zděné. V přízemí je proraženo novodobé trojdílné okno v jedné ose, v prvním patře dvě původní okna, dělená do kříže. Štít je bedněný do vzorů, prolomený dvěma malými čtvercovými okny. Původně byla mezi okny ve štítě umístěna barokní lidová plastika Krista (dřevo) v životní velikosti s polychromií. Plastika byla snesena z podélné stěny při úpravách stavení. Nyní se nachází na půdě. Druhá štítová stěna je ve spodní části zděná, to i v prvním polopatře. To členěno do tří os, v levé ose jsou boční dveře, v obou dalších osách jsou malá původní okna. Před nimi je novodobá zasklená pavlač. Štít byl i zde původně bedněný do vzorů se dvěma malými okny, nyní je pouze svisle bedněný. Zadní dvorní část je členěna pouze několika provozními okny a zadními jednoduchými dveřmi.