lázeňský dům Křížkovský

Nárožní dvoupatrový dům se zkoseným nárožím, zastřešený sedlovými střechami. Průčelí do Francouz. ul. opatřeno středním a dvěma bočními rizality, které lemují nakoso postavené pilastry a kanelované sloupy s kompozitními hlavicemi. Průčelí člení v přízemí bosování, okna a portály jsou zde půlkruhově zaklenuté stejně jako v obou horních patrech rizalitů. Nad hlavní římsou jsou na rizaliteh umístěny nízké atiky. Nároží domu je zkoseno a je zde umístěn hlavní vstup. Interiér je plochostropý, vestibul a schodiště novorenesančně vyzdobeny (viz doplňkový list). Zbývající okna jsou obdélná, v plochých edikulách z plastických parapetů, pilastrů a rovných nadokenní říms. Korunní římsa s kladím doplněna zubořezem, atiky pak mají mezi hranolovými pilířky slepé balustrády s kuželkami nebo gotizujícími arkádkami. Střešní vikýře kryjí zalamované římsy. Balkony jsou na volutových konzolách plastických nebo litinových. Zadní fasáda domu je hladká.