dům

Jednopatrový objekt obdélného půdorysu směřuje svým hlavním východním průčelím do ulice Obránců míru. Díky předsunutí před hlavní průčelí sousedního domu se v uličním interiéru pohledově uplatňuje také jeho pravé boční (severní) průčelí. Hlavní průčelí je v přízemí i patře tříosé. Osami přízemí jsou v pohledu zprava dvě obdélné výlohy s novodobými jednokřídlými jednotabulkovými výplněmi. Otvory jsou rámovány mělkými šambránami. Třetí osou je dodatečně probouraný vstup do provozovny skládající se z obdélných jednokřídlých vstupních dveří a na ně těsně navazujícího výkladce. Celá architektura vstupu je rámovaná obdélným polem, jehož horní hranu vymezuje ve středu nad mušlovým reliéfem obloukově vzedmutá římsa. Osami prvního patra jsou tři symetricky rozmístěné obdélné okenní otvory s dvojitými dvoukřídlými výplněmi, členěnými klapačkou na dvě otvíravá křídla, ta jsou dále členěna příčlemi na tři menší tabulky. Vnější výplně jsou osazené v líci, pod okny jsou přímé parapetní římsy. Architektonické členění fasády je pojednáno výrazně vertikálně. Hladkou omítkou jsou zdůrazněny obdélné plochy kolem jednotlivých okenních otvorů, které zasahují od hlavní římsy až k záklenkům otvorů v přízemí. Zbývající plochy zdobí pásová bosáž. Horizontálně fasádu člení sokl, přímá římsa procházející v úrovni těsně pod přímými nadpražími oken prvního patra a ukončuje jej výrazně vystupující profilovaná hlavní římsa, která je nad záklenky oken prvního patra segmentově vzedmutá. Na hlavní římsu dosedá mohutný segmentově ukončený štít s postranními volutovými křídly. Soklová část štítu, na kterou dosedají volutová křídla, je ve středu zdůrazněna balustrádou, po stranách jsou dva nakoso umístěné obdélné otvory s žaluziovými výplněmi. Štít je v dalších dvou patrech symetricky otevřen okenní otvory (v nižší úrovni obdélnými, nad nimi s mírně segmentovými záklenky), opět se žaluziovými výplněmi. Ve vrcholu štítu je podélně umístěno oválné okno. Pravé boční průčelí má tři otvory - v přízemí novodobě upravované a nesymetricky rozmístěné s jednokřídlými výplněmi. Okna prvního patra jsou obdélná, pravidelně prolomená, s dvojitými dvoukřídlými výplněmi, s každým křídlem dále děleným na šest tabulek. Architektonické členění je oproti hlavnímu průčelí výrazně redukováno a omezuje se na vystupující obdélná pole kolem okenních os prvního patra, pásovou bosáží zdůrazněné levé nároží a sokl. Utilitárními úpravami je pak naprosto degradované levé boční a zadní průčelí domu. Nepravidelně rozmístěné obdélné okenní otvory mají novodobé dvoukřídlé výplně, fasádní omítky jsou hladké, bez architektonického členění, pouze s vrstvou monochromního bílého nátěru.