dům

Dvoupatrový měšťanský dům, jehož hlavní průčelí je součástí jižní fronty Mírového náměstí, má v přízemí jeden oblouk loubí se segmentovým záklenkem. V prvním i druhém patře jsou tři okenní osy, obdélné otvory rámují bohatě profilovaná ostění s protínanými pruty a středním sloupkem. Jednokřídlé okenní výplně jsou novodobé. Ve středu záklenku prostřední osy prvního patra je štítek s datací (1513). Průčelí je jinak zcela hladké, ukončené pouze hlavní římsou, na kterou dosedá pětipatrový štít – každé z obdélných pater je oddělené římsou, vlastní plocha je členěná systémem vpadlých segmentem ukončených polí (pouze v nejnižším patře štítu je jedno z těchto polí otevřené a slouží jako otvor do krovu).