dům

Dům č. p. 25 pod dvěma sedlovými střechami je součástí řadové zástavby jižní fronty Mírového náměstí v centru MPR Litoměřice. Uliční průčelí hlavního obytného domu má čtyři okenní osy, v přízemí jsou dva kamenné oblouky podloubí, klenuté na střední čtvercový pilíř. V prvním a druhém patře jsou okenní otvory s profilovanými renesančními kamennými šambránami, nadokenními a probíhajícími podokenními římsami. Nad druhým patrem se nachází profilovaná renesanční římsa. Nad profilovanou korunní římsou jsou drobné slepé arkády a nad nimi renesanční štítky. Menší štítky mají ve svém spodním dílu kruhový otvor a dovnitř prohnuté strany. Štítky jsou ukončeny malými komolými nástavci. Na střeše je položena betonová krytina s vlnou. Konstrukce krovu domu je dendrochronologicky datována do období pozdní renesance. Krovová konstrukce je dřevěná, jedná se o ležatou stolici.