tvrz

Patrová budova s tupoúhle zalomeným průčelím, krytá mansardovou střechou, je tvořená srostlicí čtyř křídel a věže. Osu průčelí zdůrazňuje hranolová věž, jejímž průjezdem opatřeným segmentovou klenbou se projde na malý přední dvorek a odtud do velkého zadního dvora. Jednotlivá křídla jsou co do velikosti i tvaru půdorysné plochy odlišná. Výsledný vnější obrys budovy je nepravidelný. Okna i vchody jsou novodobě upraveny. Jižní křídlo má obdélný půdorys, dvě nadzemní podlaží, severní průčelí zalomené. Nad západní polovinou mansardová střecha s valbou na západě, nad zbývající částí sedlová střecha kryjící i přístavek, krytina z eternitových šablon. Omítky fasád nečleněné. Interiéry jsou prosvětlovány pravoúhlými okny novodobě upravenými. Severní křídlo má lichoběžný půdorys, částí jihovýchodní fasády přiložená k věži, 2 nadzemní podlaží. Před sz. průčelím přístavek ukončený u ohradní zdi. Mansardová střecha ukončená polovalbami, krytina z eternitových šablon. Fasády pokrývá hrubá omítka; žádné členění, několik pravoúhlých oken, v jižní fasádě dvojice pravoúhlých vstupů. Východní křídlo připojeno k severnímu křídlu, protáhlejší obdélný půdorys, severní fasáda zalamovaná, 3 nadzemní podlaží. Kryté sedlovou střechou s eternitovými šablonami. Stěny omítnuté bez členění (v malé ploše V a S stěny odkryté na starší vrstvě psaníčkové sgrafito). Ve fasádách několik pravoúhlých otvorů. Spojovací křídlo má 2 nadzemní podlaží; přízemí zaujímá průjezd. Věž připojená k nároží jižního křídla, přízemí zaujímá segmentový průjezd. Stanová střecha s eternitovými šablonami, na hrotnici makovice, korunní římsa bedněná z prken. Hrubé omítky fasád postrádají členění. V hlavním průčelí nad sebou průjezd a tři okenní otvory (v 2.patře sdružené podvojné okno). Výsledky základního průzkumu nevyloučily, že starší část sídla je dosud zachovaná v severní části komplexu; západní obdélná podsklepená budova obsahuje valeně klenuté prostory, jedna místnost je sklenuta na dva střední pilíře. Původní jžní renesanční palác byl podsklepený s valeně klenutými prostorami, v 19. století zcela přestavěn pro účely pivovaru.