městský dům

Dvoupatrový řadový dům na výrazné hloubkové parcele je do ulice Zámecké obrácen dvouosým průčelím s oranžovým fasádním nátěrem, který doplňují bílé architektonické detaily. Přízemí je horizontálně členěno pásovou rustikou a prolomeno třemi otvory. Zleva první je segmentově zaklenutý vstup, který je osazen novodobými dvoukřídlými dveřmi. Střední otvor krámského okna je zaklenut polokruhově a jeho skleněná výplň je rozdělena do šesti tabulek. Zcela vpravo v posledním, segmentově zaklenutém otvoru s pískovcovým ostěním, které má na okraji lištu a podložený oblý profil, jsou osazena dvoukřídlá krámská vrata. Na masivních kovaných závěsech je připevněna výplň, sestavená z dřevěných latí. Okna v patrech jsou totožná, šestitabulková, osazená na hranolové parapety s oplechováním a rámovaná lištovými šambránami s ušima. Horizontální členění fasády zajišťuje nevýrazná profilovaná kordonová římsa nad přízemím a další nad prvním patrem. Korunní římsa nad druhým patrem je profilovaná a v polovině výšky výrazně vystupuje hranolovým profilem. Nízký štít je završen trojúhelně a uprostřed prolomen kulatým okénkem s profilovanou šambránou a výplní rozdělenou na dvě poloviny. Sedlová střecha domu s hřebenem kolmým na průčelí je kryta pálenými taškami. INT: Interiér včetně dvora v rámci REI nezpřístupněny.