městský dům

Řadový dvoupatrový dům na hloubkové parcele se do ulice Zámecké obrací třemi okenními osami ve fasádě šedé barvy s bílými architektonickými detaily. Přízemí je prolomeno dvěma otvory vstupů – levý širší se segmentovým záklenkem a plochým ostěním, pravý se shodným ostěním, úzký, zaklenutý také segmentem. Nad přízemím probíhá plochá kordonová římsa. Okna prvního patra jsou zasazena do profilovaných ostění s ušima, přímými profilovanými suprafenestrami a na jednoduché parapety doplněné parapetním vlysem s kapkami. Otvory oken druhého patra rámují profilované šambrány zasazené na profilované parapety s podokenním vlysem s čabrakami. Okenní výplně jsou v obou patrech shodné typu T. Korunní římsa nad druhým patrem je bohatě profilovaná, krytá shora prejzy a zvedá se nad ní atikový štít – ve spodní části ležatě obdélný a ve vrcholu doplněný trojúhelným nástavcem. Ve středu obdélné části je prolomeno čtvercové okénko. Průčelí do dvora tříosé v přízemí s polokruhovým otvorem vstupu do domu u levé parcelní hrany. U pravé parcelní hrany navazuje dvorní křídlo v dezolátním stavu z části zděné z cihel a z části se svislým bedněním z prken s lištami. Mezi patry je umístěn dřevěný ornamentální vlys. V přízemí v dřevěné zárubni chlévská jednokřídlá vrata na kovaných závěsech. Na zadním průčelí v patře dvě okna ven otvíraná šestitabulková, ve druhém patře pak různé výplně (z první pol. 20. st.) v obdélných otvorech. Pod opadanou omítkou je patrné zdivo zadního průčelí – v přízemí lomové, navazují v patrech cihly a vyzděný cihelný štít.