městský dům

Dvoupatrový nárožní dům na hloubkové parcele tvoří uliční frontu ulic Zámecké a Anežky České. Fasáda má světle okrovou barvu s tmavě okrovými architektonickými detaily. Průčelí do Zámecké ulice je dvouosé, v přízemí rozšířené, nároží šikmo předstupuje do ulice. V přízemí i patrech je osazeno po dvou oknech v plochých šambránách s šestitabulkovými výplněmi. Atika nese tři okenní osy - krajní slepé a prostřední s oknem obdobným předchozím. Nad profilovanou korunní římsou se zvedá nízký trojúhelný štít. Boční průčelí do ulice Anežky České je tvořeno dvěma objekty - přední dům má ve dvou patrech po pěti okenních osách a za ním je připojen nižší dvoupatrový přístavek o dvou okenních osách. Okna jsou shodná, šestitabulková v plochých šambránách. V prvním patře je druhá a čtvrtá osa zaslepena a vybavena renesanční dekorativní výmalbou v podobě spuštěné pruhované záclony s vlnkovaným okrajem. Přízemí bočního průčelí prolamují tři otvory vstupů - v lichých osách, všechny s plochými šambránami, segmentově zaklenuté, osazené novodobými dveřními výplněmi. Na přístavku jsou v obou osách přízemí osazena okna. Nad bohatě profilovanou korunní římsou se zvedá sedlová střecha s hřebenem kolmým na průčelí a s krytinou pálených tašek, která kryje přední dům, přístavek má vlastní střechu. Zbytek domu pro REI nezpřístupněn. Popis interiéru viz eviděnční list nemovité kulturní památky z roku 1989 (zpracovala ing. Novotná).